Kvinne sitter i dagsnytt 18 studio

Debatt om Long Covid

Behandlingstilbud for Long Covid- pasienter har vært operative en stund allerede. Debatten om hva som er sykdomsmekanismene bak Long Covid, for de som ikke har synlige skader på hjerte eller lunge, følger hittil noen av de samme linjene som ME-debatten.  4 April møttes Psykolog Sidsel Fjelltun og forskningsdirektør i FHI Signe Flottorp for å diskutere «psykologisering» av Long Covid i Dagsnytt 18.

Fjelltun mener at pasienter ikke blir tatt på alvor, og at man er for rask til å konkludere med at det er psykiske årsaker til at noen har ettervirkninger etter Covid 19.

Fjelltun fortsatte i påsken debatten i innlegget «Sykdom og fordom» på NRK Ytring onsdag 13. april. Her skriver hun:

«Forskningen om long covid er i sin spede begynnelse. I denne situasjonen skulle jeg ønske at flere leger utviste større ydmykhet om det psykososiale, nettopp fordi dette ikke er det de kan best. I stedet ser jeg at det tys til psykososiale forklaringer fordi de ikke kan forklare det biologiske.»